Portály pro seniory

Dříve byli senioři naprosto nepolíbení výpočetní technikou. Výjimky jen potvrzovaly pravidlo. Nedokázali zapnout počítač, nevěděli, jak uložit dokument, natož, aby měli tušení o světě internetu. Dnešní senioři jsou jiní. Mnozí lidé, kteří prožívají takzvaný podzim života, jsou v současné době počítačově gramotní a to se netýká jen mužů, ale také žen. Dnešní senioři aktivně surfují po internetu a jsou dokonce velmi aktivní uživatelé sociálních sítí.
google vyhledávač
Proto není divu, že na internetu najdeme také pár portálů pro seniory, například i60, iSenior. Každopádně nabídka internetových magazínů není rozhodně bohatá, a pokud by někdo rád začal vydávat internetový magazín a hledal cílovou skupinu, určitě by nebylo od věci zvážit právě seniory, kterých mimochodem rok od roku přibývá.
 

Podpora aktivního stáří

Portály podporují aktivní stáří. Asi málokterý internetový magazín je tak bohatý co se týká kategorií. Najdete zde velice zajímavé články na témata Cestování, Zahrada, Gastronomie, Zdraví, Osobnosti, Kultura, Vnoučata, Rozhovory a další.
Články jsou opravdu velmi kvalitní. Často se dotýkají témat, která se seniorů mohou bytostně dotýkat. Například problém s dospělými dětmi, vnoučaty, vdovstvím a vdovectvím. Často může senior narazit na oblast, kterou se sám snaží tabuizovat a seznámení se s tím, že problém řeší více lidí, může přispět k aktivnímu řešení.
To není vše, můžete si zde například také chatovat s přáteli, nebo v rámci místní seznamky hledat partnera nebo kamarády, nebo třeba jen společníky na akci.
počítačová expertka
Každopádně tematické portály rozhodně nejsou určeny jen pro zábavu, ale mají nabízet především hlubší podporu. Proto zde najdete také poradnu. Senioři často musí řešit nesnadné životní situace a zde najdou velmi užitečný rozcestník. Například je zde k dispozici Právní poradna nebo Sociální a důchodová poradna.